Încearcă noua noastră rețetă de post dulce, de la Arisa! Rulouri cu cremă de alune Răzvan
Mar 26, 2021
Rulouri cu cremă de alune de pădure și cacao de specialitate Răzvan
Gustoase, aromate și perfecte la cafea încât nu pot decât să vă provoc să le faceți și veți înțelege atunci.
INGREDIENTE
Pentru aluat
600 g făină 000
290 g lapte de migdale
60 g zahăr brun
100 g margarină moale
2 lingurițe esență de vanilie
1 linguriță esență de lămâie
10 g drojdie uscată
1/2 linguriță sare
Pentru cremă
120 g cremă de alune
50 g lapte de migdale fierbinte
METODA
1. Făina o cernem într-un bol încăpător. Adăugăm peste drojdia, sarea și zahărul și amestecăm totul ușor.
2. Amestecăm laptele cu esențele apoi îl turnăm peste făină. Începem să frământăm până începe să se formeze aluatul. Apoi adăugăm margarina și frământăm în continuare timp de 5 minute până când se formează un aluat elastic și nelipicios. lăsăm la dospit o oră.
3. Între timp pregătim crema. Omogenizăm crema de alune cu laptele fierbinte pentru a subția un pic crema si a o face mai ușor de întins pe aluat.
4. După ce aluatul și-a dublat volumul, Pe un blat înfăinat îl întindem cu un sucitor până obținem un dreptunghi lung de 3 palme (de la vârful degetului mare până la vârful degetului mijlociu) și lat de 2.
5. Apoi întindem crema, lăsând pe lungime o latură de câteva degete fără cremă.
6. Începem să rulam pe lung, strângând cât se poate, către latura fără cremă. Astfel ne vom asigura că aluatul se închide la ultima rulare.
7. Marcăm aluatul în 12 porții egale. Cu ajutorul unei ațe de papiotă, o strecurăm sub rulou, si apoi strângem capetele în direcții opuse. Astfel vom tăia mai ușor aluatul fără a strica forma. Așezăm rulourile într-o tavă tapetata cu 2 linguri de margarină și 2 linguri de zahăr brun, în format de 3 pe 4.
8. Lăsăm la dospit încă o jumătate de oră timp în care încălzim cuptorul la 190 de grade pe modul căldură sus și jos.
9. Coacem rulourile timp de 35 de minute. Așteptăm 15 minute să se răcorească înainte de a le scoate din tavă.